Když se trading stává „okrajovou“ činností

Tohle bude pro hodně lidí kontroverzní, zejména pro nováčky: Po letech tradingu zjistíte, že vlastně není potřeba u kompu sedět pořád, ale že jedete „na autopilota“. Máte strategie, tak nějak i moneymanagement (čili počty pozic vůči riziku). Tak nějak už chápete, že všechno je jenom pravděpodobnostní hra, že občas vyplatíte jackpot (stop-loss).

A že už prostě trading nezabírá moc času … pak si s kolegou řeknete „fičíme na za čáru“ a valíte (ne, nejsme progresivní, David má ženu a moje žena stojí na druhé straně objektivu) 🙂

Mechanické obchodování a AI

Hodně se věnujeme už mechanickému tradingu, protože v éře obecného nasazování AI to jinak nepůjde. AI se postupně naučí „samo se učit“, a na rozdíl ad „automatů“ bude se sama v tradingu zlepšovat. Co jediné proti tomu bude fungovat, je statistika – a samozřejmě mechanické zařazení AI do tradingu. Na „Tenéru“ k tomu měl David zajímavé shrnutí, vysílali jsme to přes hotelovou wi-fi 😀 , viz zde.

Mechanické obchodování tento týden: 70.000 Kč potenciál

V pondělí (to jsme byli ještě na Tenerife s Lenkou a s Davidem) jsme vypisovali put opci na MES.
Důvod byl prostý – máme hodně volného marginu.

V úterý jsme letěli zpět do ČR.
David při čekání na odbavení na Tenerife udělal tento obchod.
Připomenu, že to také opční obchod, a že od pondělí se můžete u Davida přiučit jeho strategie v jeho bezplatném kurzu (registraci máte zde).

Ve středu byl klid, protože strangly nyní neotevíráme (psal jsem v minulých mailech). Proč? Indexy jsou v růstu, a strangle má rád „klid“.

Čtvrtek byl volný den. Ne, nespletl jsem se – svátek byl v USA, a tak byly burzy zavřené.

To pravé přišlo v pátek:
4x medvědí past v Tasty
4x medvědí past v IB na CZK účtu
4x medvědí past v IB na USD účtu
… a k tomu hned „Dlouháni“ na zajištění (viz minulý mail).
A na IB účtech (CZK i USD) jsme otevírali LEAPS strategii put opcí na SPY

Prima je, že pátek byl v ČR volný den (Cyril a Metoděj, státní svátek) a tak jsme měli pohodu a klid na otevírání obchodů.

Jestli dobře počítám, v pátek jsme si celkem vytvořili obchody s potenciálem přes 3.000 USD, při dnešním kurzu kolem 70.000 korun. 
Kdo jste v naší partě, máte všechny tyto obchody popsané zde v Discordu.

Poslední dobou mi nejvíc času zabírá právě Discord – místo abych mechanicky „nabouchal“ obchody a vypnul komp, musím už v průběhu vytváření obchodu dělat screeny a ukládat je do Discordu.

Pak ještě popsat obchod, a kouknout na dotazy.

Discord má výhodu, že vidím kde kolegové jedou, a kde je naopak tlačí bota. Podle toho můžu přizpůsobit výklad strategií – aby nikdo nebyl zahlcen.

Někteří se nudí 🙂 ale to, jak sám už za ty roky vím, je v tradingu to nejlepší … nudit se, a dostat se do situace, kdy trading už je „okrajová“ činnost 🙂

PS: Úvodní fotka je z Kong baru na Tenerife. Bylo to tam fakt veselé 😀 Btw, za celý pobyt jsem vypil jednu „vopičí hlavu“ a jednu sklenku brandy (Carlos III). Zato pořádného cortada kýble 😀